Bart-Peter Smit

Hallo! Ik ben Bart-Peter Smit, 21 jaar en ik studeer Sociale Geografie & Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Chris en Daan ben ik Collectiv Kreativ begonnen als een hobby met extra waarde, om meer inzicht te krijgen in geografie & planologie en om alvast werkervaring op te bouwen.

Andere hobby’s van mij zijn het lezen over menselijk gedrag en over cultuur. Daarnaast hebben ontwikkelingen in het veld van de kunstmatige intelligentie altijd mijn interesse gehad. In het studiejaar 2014-2015 heb ik een jaar Kunstmatige Intelligentie gestudeerd, maar uiteindelijk de overstap naar SG&P gemaakt omdat ik verwachtte daar beter te kunnen presteren.

Ik merk dat ik veel van de ervaringen die ik tijdens het jaar Kunstmatige Intelligentie heb opgedaan kan gebruiken in de Ruimtelijke Wetenschappen. Dit merk ik vooral bij geografische informatiesystemen maar ook bij het implementeren van technologische oplossingen voor problemen, bijvoorbeeld door de invloed te gebruiken die specifieke verlichting op het gedrag van mensen heeft.

De werklast van SG&P is lager dan die was bij KI. Daarom zoek ik in de overgebleven tijd zelf verdieping in de studie. Uiteraard doe ik dit via Collectiv Kreativ, maar ook door actief te zijn bij de faculteitsvereniging. Daar ben ik lid van de lezingencommissie. Ook ben ik redacteur van het faculteitsblad Girugten, ben ik mentor voor de nieuwe eerstejaars en ben ik vertrouwenspersoon.

 

LinkedIn_Logo.svg